Binnenkort kun je emoji's gebruiken als wachtwoord

Door Renee · Op 18 juni, 2015

Soms moet ik even naar de datum kijken als ik een nieuwsbericht lees, om even te checken of het niet toevallig 1 april is... Zo ook vanmorgen, toen ik las dat we binnenkort waarschijnlijk emoticons kunnen gebruiken als pincode, omdat vier emoticons beter te onthouden zijn dan vier cijfers. Althans, dat blijkt uit onderzoek van het Britse bedrijf Intelligent Environments, die de emoticon-wachtwoorden op de markt wil gaan brengen.

 

Uit onderzoek dat het bedrijf onder 1300 mensen hield, bleek dat eenderde hun pin wel eens vergeten was. Ook bleek uit de cijfers dat 64% regelmatig communiceert met alleen maar emoji's. En één en één is twee.. het moet dus makkelijker zijn om vier verschillende emoji's te onthouden dan vier cijfers.

 

Niet alleen moet de emoji-code makkelijker te onthouden zijn, het moet ook een stuk veiliger zijn. Er zijn 10 cijfers, wat 7290 verschillende codes oplevert. Er zijn 44 emoji's beschikbaar voor het wachtwoord, wat 3.498.308 verschillende codes oplevert, dat zijn 480 keer zoveel verschillende codes.

 

De makers raden gebruikers aan om een soort van verhaal te creëren met de emoticons, zodat de volgorde makkelijker te onthouden is. Het bedrijf is in gesprek met verschillende banken en wil het systeem in de komende twaalf maanden uit gaan rollen.

 

 

Via dutchcowboys