Archieven

Zakken met geld in 5 stappen

Door brandon · Op 1 april, 2016

Als ondernemer wil je ook in 2016 je bedrijf laten groeien, maar staat je niet blind op één techniek. Ondernemer en coach Martijn van der Tuin deelt een eenvoudig stappenplan dat hem de afgelopen jaren structureel meer omzet heeft opgeleverd.

 

1. Gerichte mailing

In 2006 startte ik een fietskoeriersbedrijf. Ik begon letterlijk zonder netwerk en zonder klanten maar met een hoop ambitie en sterke benen en heel veel boterhammen met pindakaas.

Risico's bij het creëren van social proof

Door brandon · Op 4 april, 2016

Mensen die zich positief over je uitlaten, veel gebruikers of klanten, grote aantallen volgers op social media, flink wat abonnees op je nieuwsbrief, veel reacties op je artikelen op je website, het zijn allemaal voorbeelden van social proof of sociale bewijskracht.

 

Storytelling: hoe zet je dat in?

Door brandon · Op 6 april, 2016

Met ‘Koop bij ons, wij zijn de beste’ en ‘de laagste prijs’ onderscheid je je niet van je concurrenten. En erger: de klant onthoudt niet wie je bent. Verhalen daarentegen, blijven wel hangen. Iedere onderneming barst van de verhalen. Maar hoe vind je die? En hoe vertel je ze? Storyteller en auteur Henk Rijks geeft 7 tips om storytelling effectief in te zetten. 

 

De strijd voor de juise contentcreatie

Door brandon · Op 7 april, 2016

Nee. Dit wordt geen blog met vijf tips om betere teksten te schrijven of een opsomming van de laatste trends en weetjes op het gebied van contentcreatie. Google erop los en volg de juiste Twitteraccounts als je daar nu naar op zoek bent. Er is genoeg en je vindt genoeg. Ik sla dit keer zo’n top vijf over en ontrafel het geheim van contentcreatie. Of toch niet?! 

 

55-plussers als doelgroep?

Door brandon · Op 19 april, 2016

Hoewel de meeste 55-plussers nog steeds zweren bij shoppen in de winkelstraat, verwacht een ruime meerderheid dat het de komende twee jaar vaker online de portemonnee zal trekken. Redenen om niet online te winkelen zijn vooral het gebrek aan persoonlijk contact en shopervaringen uit het verleden. Als je hier als webwinkelier op inspeelt, wacht er een interessante doelgroep op je!

 

Bolster je succes met deze 12 vaardigheden

Door brandon · Op 26 april, 2016

Welke vaardigheden vergroten je kans op succes? Margriet Sitskoorn, hoogleraar klinische neuropsychologie aan de Universiteit van Tilburg, doet er 12 uit de doeken.