IPPA 2015: de mooiste foto's gemaakt met een iPhone

Door Renee · Op 19 juni, 2015

De iPhone Photography Award (IPPA) winnaars zijn bekend. Met de iPhone 6 kun je prachtige foto's maken en dat wordt met deze wedstrijd maar weer eens bewezen.

 

Ieder jaar worden er prijzen uitgereikt voor foto's die gemaakt zijn met een iPhone. Dit jaar werden er duizenden foto's ontvangen, ingestuurd door mensen van uit 120 verschillende landen over de hele wereld. Wij zetten de mooisten op een rijtje!

De Best Photographer of the Year is volgens de jury Michal Koralewski uit Polen. Zodra hij de bebaarde muzikant zag in Warschau, wist hij dat hij de foto met zijn iPhone moest maken.

Best Photographer of the Year Michal Koralewski won de eerste prijs met deze foto.

 

Deze foto van de twee vogels lijkt misschien gewoontjes, maar dat is hij volgens de David Craik zeker niet. Hij gebruikte de Burst-mode op zijn iPhone om dit plaatje te schieten. Vooral de schaduw maakte de foto bijzonder, volgens de fotograaf.

David Craik won de tweede plaats met deze foto.

 

Deze foto maakte Lu in de trein toen ze onderweg was van de Hudson Valley River naar New York. De fotografe vindt het leuke van het fotograferen met een iPhone dat je in alle stilte kunt maken, zonder dat het object dat ze aan het fotograferen is, gestoord wordt. Best sneaky!

Yvonne Lu uit New York maakte deze foto in de trein en won daarmee de derde prijs.

 

Hieronder nog een aantal prachtige foto's die gewonnen hebben in verschillende categorieën. Wil je nog meer foto's zien? Bekijk dan vooral even de site van de IPPAWARDS.

 

De beste foto uit de categorie Travel, gemaakt door Ahmed Saeed.

 

De beste foto uit de categorie Flowers, door Amy Peterson.

 

Een foto uit de categorie Sunset gemaakt door Chris Hillary. Wat een plaatje!

 

Uit de categorie Seasons, gemaakt door Heather Goss.

 

De awardwinnende foto uit de categorie Children door Jeremy Kern.

 

Uit de categorie Animals werd de beste foto gemaakt door Sephi Bergerson.

 

Een foto uit de categorie Panorama gemaakt door Lauren Bealer.

 

Via dutchcowboys